بررسي نکات مهم در کاشت نهال و پرورش آن

ساخت وبلاگ

اقدام و شروع هرکاري نياز به دانش و تخصص لازم در آن زمينه را دارد، ما در اين مطلب سعي کرديم بهترين و جامع ترين مطالب را در اختيار شما کاربران و کشاورزان گرامي قرار دهيم.

بررسي نکات مهم در کاشت نهال و پرورش آن

اين که بخواهيد يک نهال را با دست خود بکاريد، مي تواند يک کار جذاب باشد. البته کاشت نهال به خودي خود شرايط و مراحل خاصي دارد که بايد آن ها را رعايت کنيد. توجه به نکات مهم کاشت نهال نيز مي تواند در نتيجه به دست آمده نقش مؤثري داشته باشد. پس اگر مي خواهيد کمي بيش تر درباره نکات کاشت انواع نهال بدانيد، توصيه مي کنيم مطالعه اين مقاله را از دست ندهيد.

در هنگام کاشت نهال بايد چه نکاتي را ملاک قرار دهيم؟

کاشت نهال يک فرآيند به ظاهر آسان اما در عين حال مهم است. حتماً شما هم دوست داريد خود تان نهال مورد علاقه تان را بکاريد. مخصوصاً بچه ها از اين موضوع بسيار استقبال مي کنند. البته بايد در هنگام کاشت نهال به نکات خاصي نيز توجه داشته باشيد تا نهال تان رشد خوبي داشته و به خوبي ثمر دهد.

 در اين جا مي خواهيم به چند نکته مهم در خصوص کاشت انواع نهال بپردازيم. اين نکات مي توانند شامل زمان مناسب کاشت، نکات مربوط به آماده سازي خاک، آماده سازي نهال، نکات مربوط به فرآيند کاشت نهال و نگهداري پس از کاشت بشوند. اگر اين توصيه ها را جدي گرفته و به آن ها عمل کنيد، حتماً نهال تان ثمر داده و به يک درخت شاداب و تنومند تبديل خواهد شد.

زمان مناسب براي کاشت نهال

اين که چه زماني بايد نهال تان را بکاريد، بسيار مهم است. اين نکته را در نظر داشته باشيد که شما نمي توانيد در هر زماني اقدام به انجام اين کار بکنيد. بهترين زمان براي کاشت يک نهال تازه زماني است که گياه و نهال در حال رويش دوباره و جوانه زدن و يا به اصطلاح زمان بيدار شدن از خواب زمستاني است.

 پس با اين اوصاف مي توانيم بگوييم بهترين زمان کاشت نهال مي تواند اواخر زمستان و اوايل فصل بهار باشد. البته برخي درختان نيز هستند که مي توان کمي زودتر اقدام به کاشت آن ها کرد، ولي اکثر گياهان در اواخر زمستان شروع به رويش مجدد مي کنند و به ويژه اواسط اسفند ماه مي تواند يک زمان بسيار خوب و ايده آل براي انجام اين کار باشد.

آماده سازي خاک و گودال پيش از کاشت

پيش از کاشت انواع نهال ابتدا بايد خاک زمين را به دقت بررسي کرده و سپس شروع به کاشت بکنيد. خاک مناسب براي کاشت يک نهال بايد کاملاً حاصلخيز، نرم و نفوذپذير باشد. خاک باغچه مي تواند يک گزينه بسيار خوب براي اين کار باشد. اگر خاک مناسب نيست مي توانيد محل مورد نظر را تا عمق ? متر خاک برداري کرده و خاک مناسب را جاي گذاري کنيد.

استفاده از کود دامي يا کود هاي گياهي و شاخ و برگ پوسيده درختان بسيار توصيه مي شود. اما پس از آماده سازي خاک بايد يک گودال به عمق ? برابر طول ريشه بکنيد. البته اگر پيش از کاشت نهال گودال مورد نظر کمي مرطوب باشد بسيار خوب است. سعي کنيد در محلي که نهال را مي خواهيد بکاريد، گياه ديگري وجود نداشته باشد و گودال تان ظرفيت قرارگيري ريشه نهال را داشته باشد.

آماده سازي نهال پيش از کاشت نهال

پس از حفر گودال و آماده سازي خاک نکات ديگري نيز هستند که بايد به آن ها توجه داشته باشيد. شما پيش از کاشت نهال نبايد آن را در معرض نور خورشيد قرار دهيد. ريشه ها معمولاً به نور حساس هستند. براي محافظت از ريشه ها مي توانيد آن ها را داخل يک پلاستيک سياه قرار دهيد.

اگر ريشه ها نامرتب و آسيب ديده هستند سعي کنيد با قيچي مخصوص آن ها را هرس کنيد. ريشه هايي که زخمي هستند و در خاک قرار مي گيرند، مهم ترين دليل ابتلا گياه به بيماري هاي قارچي مي باشند. علاوه بر اين هرس ريشه هاي ضعيف و زخمي باعث رويش بهتر و رشد سريع تر ريشه مي شوند و نقش تحريک کنندگي را براي ريشه ايفا مي کنند.

اطلاعات جامع تر در وبسيات تخصصي نهالستان اکين نهال.

نحوه کاشت نهال

حال که تمام مراحل آماده سازي خاک و گياه را انجام داده ايد، وقت آن رسيده که اقدام به کاشت نهال تان بکنيد. در هنگام کاشت نهال مواردي را نيز بايد رعايت کنيد تا نتيجه مطلوبي داشته باشيد. در هنگام کاشت نهال توجه داشته باشيد که ريشه ها در هم تنيده و شلوغ نباشند و سعي کنيد خود تان ريشه ها را جدا کنيد طوري که هر کدام فضاي مناسبي براي رشد داشته باشند.

پس از اين کار بايد نهال را در خاک قرار دهيد. اما توجه داشته باشيد که محل پيوند گياه بايد کمي بالاتر از سطح خاک باشد. اين فاصله چيزي در حدود ?? سانتي متر مي باشد. اگر خاکي که در ته گودال مي ريزيد شبيه به يک هرم و کله قند باشد بسيار خوب است. اين حالت مي تواند به رشد ريشه ها شکل بدهد. از عمودي قرار گرفتن نهال در خاک نيز اطمينان حاصل کرده و سپس گودال را با خاک پر کنيد.

نکات مهم نگهداري پس از کاشت

پس از کاشت نهال تان چند ضربه محکم به زمين بزنيد تا خاک در محل سفت شود. پس از اين کار آبياري را شروع کنيد و به نهال تان آب بدهيد. اين که چه ميزان بايد نهال را آبياري کرد، بيش تر به نوع نهال بستگي دارد. اما به طور کلي همواره سعي کنيد سطح خاک رطوبت کافي را داشته باشد و هر زمان که مشاهده کرديد سطح خاک خشک شده است مي توانيد آن را آبياري کنيد.

 براي رشد بهتر گياه مي توانيد از کود هاي گياهي و يا حيواني استفاده کنيد. هم چنين سعي کنيد فضايي را براي گياه فراهم کنيد که بتواند نور مناسبي را دريافت کند. پس از رشد بيش تر نهال مي توانيد آن را در موقعيت مناسب هرس کنيد تا علاوه بر تضمين سلامتي گياه، سرعت رشد آن را نيز افزايش دهيد.

 

مادرانه...
ما را در سایت مادرانه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : kavoosifar example بازدید : 206 تاريخ : شنبه 7 اسفند 1400 ساعت: 2:35

لینک دوستان

خبرنامه